Міністр Кулеба: Рішення КСУ несе загрози для України і може негативно вплинути на відносини з міжнародними партнерами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Міністр Кулеба: Рішення КСУ несе загрози для України і може негативно вплинути на відносини з міжнародними партнерами

Брессонова Ані / УНІАН

Рішення Коституційного суду про неконституційність низки положень антикорупційного законодавства несе загрози для України у зовнішньополітичній сфері. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на терміновому засіданні Ради національної безпеки та оборони, цитує Офіс президента.

Він наголосив, що боротьба з корупцією в Україні була й залишається одним із ключових питань на порядку денному в діалозі з такими партнерами як Європейський Союз, США, Канада, Японія та Південна Корея.

«Усі вони тією чи іншою мірою інвестували у створення антикорупційної інфраструктури в Україні – свої ресурси, свої можливості. І тому теж відчувають відповідальність за продовження її існування», – зазначив він.

Кулеба наголосив, що якщо Україна не подолає наслідки проблеми, яка виникла, це продовжить системно негативно впливати на відносини України із вказаними партнерами.

У свою чергу, представник президента у КСУ Федір Веніславський наголосив, що рішення суду було ухвалене з багатьма порушеннями, а самі судді мали конфлікт інтересів.

Нагадаємо, на засіданні РНБО президент Володимир Зеленський ініціював законопроєкт про «доброчесність конституційного судочинства» та закликав розслідувати обставини, які призвели до прийняття рішення КСУ.