Зґвалтування в Кагарлику: суд відпустив з-під варти одного з фігурантів справи, а ДБР повідомило про підозру ексначальнику відділення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Голосіївський районний суд Києва відпустив з-під варти одного з фігурантів справи про зґвалтування та катування жінки у відділенні поліції в Кагарлику.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокатка потерпілої Злата Симоненко.

«Одного з підозрюваних у справі «Кагарлик» відпустили з-під варти», — написала вона.

За словами Симоненко, обвинувальний акт вже планували передавати до суду, майже все було проведено для підтримання публічного обвинувачення.

«Цікаво дізнатися, у чому ж суддя побачила необхідність зміни утримання під вартою», — додала адвокатка.

За даними ЗМІ, йдеться про колишнього поліцейського Ярослава Левандюка.

Водночас Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику Кагарлицького відділу поліції — у невжитті керівником, якому стало відомо про вчинення його підлеглими незаконного затримання, заходів для його припинення та у неповідомленні компетентних органів про злочин (ч. 2 ст. 146-1 КК України).

Зокрема, за даними слідства, у січні 2020 року черговий Кагарлицького відділу поліції вночі повідомив начальника відділення поліції про те, що працівники сектору карного розшуку на третьому поверсі відділення поліції пристебнули кайданками до батареї двох громадян. Проте посадовець не відреагував на цю інформацію.

У зв’язку з цим 27 жовтня колишньому начальнику Кагарлицького відділу поліції обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.