Зґвалтування у Кагарлику: суд продовжив слідство у справі до шести місяців

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голосіївський районний суд у Києві ухвалив рішення про продовження слідства до 6 місяців у справі про зґвалтування в поліцейському відділку Кагарлика.

Про це повідомила у своєму Facebook адвокат постраждалої Олена Сотник.

«Голосіївський суд м. Києва першим вирішує питання продовження строків слідства. Враховуючи велику кількість епізодів та потерпілих, рішення суду було однозначним — продовжити до 6 місяців», — зазначила вона.

За її словами, адвокат одного із підозрюваних поліцейських просив суд не продовжувати слідство, тому що «так і не зміг зрозуміти, в чому складність кримінального провадження».

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка. 26 травня суд взяв під варту Сулиму і Кузіва на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають.
  • На початку липня Голосіївський районний суд Києва заарештував ще двох правоохоронців, підозрюваних у зґвалтуванні та знущаннях у поліції Кагарлика.
  • Після резонансної події у поліцейському відділку Кагарлика глава МВС Арсен Аваков анонсував у підрозділах кілька нововведень, зокрема відеофіксацію слідчих дій — Custody Records.
  • Неля Погребицька, яку зґвалтували та побили поліцейські у відділенні в Кагарлику, розповіла, що є також інші жінки, які постраждали від дій одного з поліцейських.