В Офісі генпрокурора заявили, що насильство поліцейськими у Кагарлику було «системною практикою»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Офіс генпрокурора відкрив нові справи проти поліцейських Кагарлика, яких підозрюють у побитті та зґвалтуванні жінки. В Офісі заявили, що застосування насильства поліцією в Кагарлику було і раніше.

Про це заявив начальник спецдепартаменту ОГП по нагляду за розслідуванням фактів катувань в правоохоронних органах Юрій Бєлоусов у коментарі «РБК-Україна».

У звʼязку з цим, вже відкрито кілька нових справ. Фігурантами нових проваджень, зокрема, є Микола Кузів та Сергій Сулима — підозрювані у справі про зґвалтування в райвідділі.

Як пояснив Бєлоусов, провадження були відкриті вже після скандалу зі зґвалтуванням. «Я не можу повідомити деталі цих проваджень, але можу сказати, що це була просто системна практика [застосування насильства]. Там, і конкретно з боку цих двох співробітників і в цілому в райвідділі», — розповів Бєлоусов.

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка.
  • 26 травня суд взяв під варту Сулиму і Кузіва на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають.
  • Після резонансної події у поліцейському відділку Кагарлика міністр МВС Арсен Аваков анонсував у підрозділах кілька нововведень, зокрема, відеофіксацію слідчих дій — Custody Records.