Зґвалтування в Кагарлику: переатестацію пройшли 148 поліцейських, звільнені 11 працівників

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Національній поліції розповіли про результати переатестації поліцейських Обухівського відділу і підлеглих йому Ржищівського і Кагарлицького відділень у звʼязку зі зґвалтуванням жінки та побиттям чоловіка.

Як повідомляє УНН з посиланням на відповідь Нацполіції, атестацію пройшли 148 поліцейських, з яких 25 поліцейських притягнуті до дисциплінарної відповідальності, 11 звільнені (5 поліцейських і 6 працівників), на 14 накладені стягнення і ще 9 (8 офіцерів поліції і один сержант поліції) підлягають звільненню.

Також атестація виявила, що 13 поліцейських (11 офіцерів поліції і два сержанти поліції) підлягають переведенню на нижчі посади.

Крім цього, були внесені пропозиції про підвищення 23 поліцейських. 103 правоохоронці відповідають займаним посадам.

«Мета проведення переатестації — надати оцінку особистим, професійним і морально-діловими якостями співробітників поліції. У звʼязку з чим атестаційна комісія провела незалежне компʼютерне тестування поліцейських на логічне мислення і знання чинного законодавства, а також відповідні співбесіди», — заявили в поліції та додали, що 12 поліцейських пройшли опитування з використанням поліграфу.

  • 25 травня слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських — оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення поліції (Сергія Сулиму і Миколу Кузіва) за фактом зґвалтування жінки і побиття чоловіка. 26 травня суд взяв під варту Сулиму і Кузіва на два місяці без права внесення застави. Вони свою провину не визнають.
  • На початку липня Голосіївський районний суд Києва заарештував ще двох правоохоронців, підозрюваних у зґвалтуванні та знущаннях у поліції Кагарлика.
  • Після резонансної події у поліцейському відділку Кагарлика глава МВС Арсен Аваков анонсував у підрозділах кілька нововведень, зокрема відеофіксацію слідчих дій — Custody Records.
  • Неля Погребицька, яку зґвалтували поліцейські, розповіла, що є також інші жінки, які постраждали від дій одного з поліцейських.