Лавров пішов на карантин після контакту з хворим на коронавірус

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Лавров пішов на карантин після контакту з хворим на коронавірус

ТАСС

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пішов на самоізоляцію через контакт із хворим на коронавірус.

Про це повідомила у своєму Facebook речниця МЗС РФ Марія Захарова.

«У звʼязку з контактом із зараженим COVID-19 Сергій Лавров буде перебувати на самоізоляції», — написала вона, уточнивши, що міністр почувається добре.

Також Захарова зазначила, що через карантин візити та зустрічі Лаврова переносяться.

«Ми регулярно здаємо тести, слідуємо приписам», — додала вона.

  • У Росії за весь час пандемії зафіксували 1 547 774 випадки коронавірусу. За минулу добу в РФ зареєстрували 16 550 нових хворих із COVID-19.
  • Зростання кількості випадків зараження в Росії почалося з вересня. За місяць добовий приріст збільшився з 5 до 10 тисяч на початок жовтня, і за два тижні зріс до 15 тисяч (16 жовтня).
  • У серпні Путін оголосив про реєстрацію вакцини від коронавірусу «Супутник V», попри занепокоєння щодо її безпечності. Вакцину розробив російський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробілогії імені М. Ф. Гамалії. Путін тоді стверджував, що його донька вже зробила щеплення.
  • Вакцина ще проходить фінальний етап випробувань, а через пів року препарат тестуватимуть на дітях. У вересні вже почали вакцинувати мешканців Москви.
  • Учені з кількох країн виявили підозрілі збіги в результатах дослідження російської вакцини від коронавірусу «Спутник V», опублікованих в журналі The Lancet, й у відкритому листі попросили надати оригінальні дані. Керівник дослідження відмовився їм відповідати.