Керівник компанії, яка організувала «опитування», балотувався від «Демсокири» у Броварах. Тепер партія розпускає осередок у місті

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Компанія «Зе медіа», яка організовувала «опитування» президента Володимира Зеленського, належить Володимиру Татаренку — кандидату в депутати до Броварської міськради в Київській області від партії «Демократична сокира». Після оприлюднення цієї інформації у ЗМІ політсила розпустила осередок у цьому місті.

За даними Центральної виборчої комісії, Татаренко, 44-річний мешканець Маріуполя, у виборчому списку «Демсокири» йшов під 17 номером.

«Слідство.Інфо» з’ясувало, що «Зе медіа» заснували у 2007 році. Спершу компанія мала назву «Крунекс», а у квітні 2019 року її перейменували на «Зе медіа». Тоді ж у неї змінився власник та керівник — Татаренко, а містом реєстрації фірми зазначено Київ. Як свідчать дані з аналітичної системи YouControl, виручка «Зе медіа» торік становила від 15 до 20 млн грн. Інформація про фінанси компанії за попередні роки відсутня.

У «Демсокирі» після оприлюднення інформації у ЗМІ заявили, що Татаренко отримав замовлення на організацію «опитування» вже після того, як висунув свою кандидатуру від їхньої політсили. Там стверджують, що він не повідомив про це керівництво партії.

«Кандидат уклав цю угоду вже після свого висування від «Демократичної сокири» і не повідомив своє керівництво про укладання договору із партією «Слуга народу», чим порушив всі моральні принципи нашої партії і поставив під загрозу всі наші дії протягом останнього року і найголовніше – нашу репутацію», — наголосили у партії.

Там заявили, від цього моменту організація партії у Броварах вважається ліквідованою і партія починає службове розслідування. «Ми розпускаємо Броварський осередок у повному складі. Керівництво осередку у Броварах, що дозволило цьому кандидату балотуватися, відстороняється від посад. Всі сторінки партії у соцмережах заблоковано», — зазначили у політсилі.

Нагадаємо, 26 жовтня голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що «опитування» проводила компанія «Зе медіа», з якою «Слуга народу» працювала перед виборами до Верховної Ради. Голова партії заявив, що компанія має акредитацію для проведення соціологічних опитувань, а її засновник — соціолог.