У МВС відреагували на ситуацію в 208 окрузі і готують підозри за створення фейкової дільниці в Сумській області

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив на брифінгу, що кількість порушень на місцевих виборах була невеликою, з урахуванням 29 тисяч виборчих дільниць і понад 10 млн виборців. Однак Геращенко відмітив ситуацію на 208 окрузі (Чернігівська область) та створення фейкової дільниці в селі Соснівка (Сумська область).

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Говорячи про 208 округ, де на довиборах до Верховної Ради лідирує кандидат від «Слуги народу» Анатолій Гунько, а лідер Радикальної партії Олег Ляшко каже про масові підкупи, в МВС зазначили, що по Чернігівській області відкрито 6 кримінальних проваджень, з яких три про підкуп виборців.

Щодо села Соснівка в Сумській області, Геращенко сказав, що за фактом створення в селі фейкової виборчої дільниці відкрито кримінальне провадження і будуть висунуті підозри.

«У селищі [...] в результаті політичної боротьби між двома групами осіб, одна група осіб вирішила залишити за собою право проводити місцеві вибори і створила так звану фейкову, самозвану виборчу комісію», — пояснив Геращенко. Частина села відмовилася вливатися в ОТГ і провела свої «вибори».

Станом на 26 жовтня, за час виборів поліція відкрила 159 кримінальних проваджень і склала 324 адмінпротоколи. Всього надійшло 5 006 заяв про правопорушення.