На довиборах у Раду по 208 округу лідирує кандидат від «Слуги народу». Ляшко відстає менш ніж на 2%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На довиборах у Раду по 208 округу лідирує кандидат від «Слуги народу». Ляшко відстає менш ніж на 2%

Facebook / Анатолій Гунько

За підсумком обробки понад 17% голосів, на довиборах у Верховну Раду у 208 окрузі (Чернігівська область) лідирує кандидат від «Слуги народу» Анатолій Гунько.

Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії.

Після обробки 17,58% протоколів, за Гунька проголосували 35,47% виборців, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка — 33,71%. Третьою йде самовисуванка Людмила Давиденко — 22,48%.

Ляшко вже заявив, що він виграв вибори в окрузі, але перемогу у нього відібрав «підкуп і корупція влади». У своєму Facebook він написав, що в окрузі «працювала масштабна сітка» з підкупу виборців.

«У кожному селі округу люди знають і повідомляли про масову скупку голосів, організовану кандидатом від влади Анатолієм Гуньком. Фінансував цю корупційну мережу проросійський олігарх Віктор Поліщук [...]. У результаті кандидат від влади Гунько скупив 50% виборців округу та у корупційний спосіб купив мандат народного депутата. Тому ми не визнаємо результатів цих куплених виборів», — написав Ляшко.

Нагадаємо, 23 травня у Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради від 208 округу Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра). Його знайшли з вогнепальним пораненням голови у приміщенні офісу в Шевченківському районі столиці. На місці був пістолет. Через це ЦВК призначила нові вибори на цьому окрузі.

  • «Слуга народу» повідомила про «провокації та залякування» від представників Радикальної партії Олега Ляшка в Чернігівській області.
  • У серпні «Слуга народу» висунула у 208 окрузі бізнесмена Анатолія Гунька. ЗМІ приписували йому рейдерське захоплення держпідприємства.