Від «Слуги народу» висунули на довибори у 208-му окрузі бізнесмена Гунька. Йому приписували захоплення держпідприємства

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Від «Слуги народу» висунули на довибори у 208-му окрузі бізнесмена Гунька. Йому приписували захоплення держпідприємства

Facebook / Анатолій Гунько

Партія «Слуга народу» на своєму зʼїзді висунула на довиборах у Верховну Раду від 208-го виборчого округу (Чернігівська область) Анатолія Гунька.

Про це у Telegram повідомив нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура.

Гунько за освітою юрист, директор компанії «Гільдія права». На позачергових виборах 2019 року Гунько висувався як кандидат від партії «Батьківщина» у 209-му окрузі, але програв вибори Валерію Зубу («Слуга народу»).

За даними ЗМІ, у 2018 році Гунька разом із групою осіб було затримано за підозрою у захопленні держпідприємства «Радіопередавальний центр», що завдало шкоди обороноздатності держави.

Гунько розглядається слідством як організатор цієї злочинної групи, яка нібито привласнила земельну ділянку площею 100 гектарів і знищила стратегічне обладнання. Пізніше стало відомо, що державну землю в незаконний спосіб могли отримати родичі Гунька. Скориставшись заставою, Гунько вийшов на свободу.

Нардеп Качура додав, що під час «технічного» зʼїзду партії, що триває в неділю, 30 серпня, Гунько заявив, що вказані кримінальні провадження щодо нього закриті.

  • 23 травня у Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра). Його з вогнепальним пораненням голови вияли близько 17:30 у приміщенні офісу, в Шевченківському районі столиці. На місці був пістолет. Давиденка обирали до Ради від 208-го округу.
  • Очільник Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що балотуватиметься на виборах до парламенту в 208-му окрузі.