Азербайджан готовий зупинити бойові дії в Карабаху. Але спочатку припинити вогонь має Вірменія

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що країна готова негайно зупинити бойові дії у Нагірному Карабаху за умови, що вірменська сторона припинить вогонь. Про це він заявив в інтерʼю французькій газеті Le Figaro.

«Ми готові припинити дії хоч сьогодні. Я вже заявляв про це під час переговорів у Москві 10 жовтня. Для досягнення цього достатньо буде, щоб Вірменія припинила вогонь. Саме тоді настане час діяти дипломатам», — заявив Алієв.

Президент Азербайджану наголосив на необхідності, аби Вірменія погодилась із принципами, які визначила Мінська група ОБСЄ, до якої входить Росія, США та Франція.

«Я особисто протягом 17 років вів переговори з Вірменією, з двома вірменськими президентами, під час зустрічей у Москві, Парижі та Вашингтоні. [...] Ми досягали при цьому маленького прогресу. Однак коли пан [премʼєр-міністр Вірменії Нікол] Пашинян прийшов до влади в 2018 році, він знищив мирний процес», — наголосив Алієв.

Щодо майбутнього Нагірного Карабаху він зазначив, що бачить його як «процвітаючу і надійну частину Азербайджану, де азербайджанці і вірмени будуть жити в умовах гармонії, миру та поваги до гідності».