Бізнес-партнер Байдена-молодшого стверджує, що кандидат у президенти США знав про бізнес сина в Китаї

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Бізнес-партнер Байдена-молодшого стверджує, що кандидат у президенти США знав про бізнес сина в Китаї

Teresa Kroeger / Getty Images for World Food Program USA

Ентоні Бобулінскі, колишній партнер Хантера Байдена, заявив, що ексвіцепрезидент Джо Байден знав і брав участь у спробах його сина створити інвестиційне підприємство з китайською державною нафтовою компанією.

Про це пише The Wall Street Journal.

Ці заяви Бобулінскі зробив на пресконференції, організованій штабом Дональда Трампа. Бобулінскі заявив, що у 2017 році Хантер Байден консультувався зі своїм батьком з приводу створення спільного підприємства з китайською нафтовою компанією CEFC China Energy для інвестицій в США та інших країнах. Сам Бобулінскі також брав участь в цьому процесі.

Бобулінскі заявив, що брав участь у зустрічі з Хантером, Джо Байденом і братом Джо Байдена Джеймсом в Лос-Анджелесі у 2017 році, під час якої вони обговорювали «бізнес-плани родини Байдена з китайцями, з якими Джо Байден був добре ознайомлений».

За даними WSJ, підприємство, створене у 2017 році після відставки Байдена з поста віцепрезидента і до його президентської кампанії, так і не отримало коштів від китайської компанії та не уклало жодних угод, за словами людей, знайомих з цим питанням.

Спільне з CEFC підприємство SinoHawk Holdings наполовину належало Бобулінскі, який обіймав посаду генерального директора, і чотирьом іншим партнерам — Хантеру і Джеймсу Байденам; Робу Уокеру, колишньому чиновнику адміністрації Білла Клінтона; і Джеймсу Гілліару, громадянину Великої Британії.

Бобулінскі оприлюднив частину електронних листів, яка, проте, не відображає будь-якої причетності Джо Байдена до створення SinoHawk Holdings. Крім того, згадані громадянин Великої Британії Джейс Гілліар також спростував причетність ексвіцепрезидента США до діяльності SinoHawk Holdings.

Попри це, Бобулінскі заявив, що передасть оприлюднену ним інформацію ФБР, а також комітету Сенату з внутрішньої безпеки і справ уряду.

  • 14 жовтня газета New York Post опублікувала нібито переписку Хантера Байдена з високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським. У ній йшлося, що Джо Байден, будучи віцепрезидентом США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що подібного роду контактів у нього ніколи не було.
  • У той же день NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якому йдеться про його звʼязки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії у стані наркотичного спʼяніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому в сервіс-центрі ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.
  • Facebook видалила сторінку депутата Верховної Ради Андрія Деркача після анонсу чергової порції «компромату» на сімʼю Байдена.
  • Видання TIME повідомляло, що у 2019 матеріали з «компроматом» на сина Байдена намагалися продати в Україні за $5 мільйонів.