Лерос розповів, про що говорив із Зеленським у Раді: Залишив йому проєкт про ТСК та портрети загиблих військових

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лерос розповів, про що говорив із Зеленським у Раді: Залишив йому проєкт про ТСК та портрети загиблих військових

УНІАН

Народний депутат Гео Лерос, якого виключили з фракції «Слуга народу», розповів, про що говорив з президентом Володимиром Зеленським перед його виступом у Верховній Раді зі щорічним посланням. Про це він сказав у коментарі «Радіо Свобода».

Лерос каже, що побачив Зеленського вперше за пів року після того, як той звільнив його, «навіть не подивившись в очі», з посади свого радника. За словами нардепа, на його слова про кримінальні справи проти нього, Зеленський нібито відповів, що до їх порушення не причетний.

«Я сказав все, що думаю стосовно нього і стосовно того, куди він котить цю країну. Стосовно його оточення. Контекст був такий […] Я сказав, що ніякі кримінальні справи, які зараз відкриваються проти мене, […] мене не зупинять. На що він відповів: «Це не я». Це єдине, що я розібрав, з того, що він сказав», — розповів нардеп.

Лерос розповів, що на завершення розмови залишив президенту проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії по «зливу» спецоперації щодо «ПВК Вагнер» та портрети загиблих військових, до вбивства яких причетні «вагнерівці». «Також був скріншот з його [Зеленського] поста 2019 року про цю трагедію», — додав Лерос.

«Букви» напередодні опублікували фото з Ради, на якому Лерос підійшов до трибуни, за якою сидів Зеленський. Видання зазначає, що президент та нардеп поспілкувалися протягом «нетривалого часу».

  • 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це спростовує.
  • На початку жовтня Лерос опублікував плівки, на яких нібито записані розмови «смотрящего за Києвом» Дениса Комарницького із заступником голови фракції «Слуги народу» Миколою Тищенком. Останній подав позов проти Лероса.
  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».