Лерос заявив, що Зеленський «натравив» на нього АРМА через «викриту схему» про нібито виведення з-під арешту активів ексміністра Клименка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лерос заявив, що Зеленський «натравив» на нього АРМА через «викриту схему» про нібито виведення з-під арешту активів ексміністра Клименка

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Народний депутат Гео Лерос, якого виключили з фракції «Слуга народу», заявив, що президент Володимир Зеленський «натравив» на нього Агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це він сказав у коментарі «Українській правді».

«Зеленський натравив на мене навіть Агентство з розшуку майна і активів, яке мало б повернути вкрадене майно Януковича», — сказав Лерос.

За його словами, АРМА цікавиться його майном нібито через те, що він викрив схему, як «смотрящий Зеленського за Києвом [йдеться про колишнього депутата Київради і соратника Леоніда Черновецького Дениса Комарницького] вкрав з АРМА майно Клименка», а також оприлюднив «як арештоване майно Клименка мало перейти в руки Комарницького».

Про цю справу у червні цього року писали журналісти з Bihus.Info, посилаючись на матеріали, які їм надав Лерос. Журналісти зазначали, що Комарницький у 2017 році домовився з менеджеркою Клименка щодо виведення з-під арешту і подальшого продажу ряду об’єктів у Конча-Заспі.

Про що йдеться?

29 вересня зранку «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила, що АРМА просить Український інститут інтелектуальної власності повідомити, чи реєстрував Гео Лерос авторське право на щось, і якщо так — надати копії документів, які він подавав. За даними ЗМІ, відомство просить надати інформацію до 30 вересня.

  • 8 вересня Гео Лерос дав свідчення у Державному бюро розслідувань у рамках кримінального провадження щодо несплати податків.
  • 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це спростовує.
  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».
  • Увечері 28 серпня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.