Нардеп Лерос сходив на допит до ДБР у справі про ухилення від сплати податків. Адвокати його вину заперечують

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп Лерос сходив на допит до ДБР у справі про ухилення від сплати податків. Адвокати його вину заперечують

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Нардеп Гео Лерос дав свідчення у Державному бюро розслідувань у рамках кримінального провадження щодо несплати податків.

Про це повідомляється на сторінці юридичної фірми «Міллер».

Лероса допитували у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів в значному розмірі). «Податкової перевірки яка б встановила наявність в Гео Лероса не сплачених податкових зобов’язань не проводилось. Жодних повідомлень-рішень від Державної податкової служби щодо необхідності сплати заборгованості він також не отримував», — заявив адвокат нардепа Маси Найєм.

Він додав, що відповідно до електронної декларації, в 2019 році Лерос заробив приблизно 603 тис. грн. «При цьому кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків, станом на 2019 рік, починається з 2,8 млн гривень невиплаченого податку», — пояснив адвокат.

Також Наєм звернув увагу, що заробітна плата Лероса як фізичній особі нараховувалася управлінням справами Апарату Верховної Ради, яке в цьому випадку виступило податковим агентом та мало сплатити податок на доходи фізичних осіб при виплаті заробітної плати.

  • 4 вересня стало відомо, що Лероса викликали на допит до ДБР через справу про нібито ухилення від сплати податків.
  • 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це спростовує.
  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».
  • Увечері 28 серпня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.