Виключеного зі «Слуги народу» Лероса викликали на допит до ДБР. Провадження відкрито за скаргою експравоохоронця

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Виключеного зі «Слуги народу» Лероса викликали на допит до ДБР. Провадження відкрито за скаргою експравоохоронця

Олександр Синиця / УНІАН

Виключеного з фракції «Слуги народу» народного депутата Гео Лероса, який звинуватив президента у «злитті зі старою системою», викликали на допит до Державного бюро розслідувань через справу про нібито ухилення від сплати податків.

Про це повідомили сам депутат і юридична компанія «Міллер».

«Не минуло й три дні з моменту, як нашого клієнта виключили з фракції «Слуги народу» у парламенті, як його вже викликають на допит до ДБР як свідка щодо обставин кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 ККУ (умисне ухилення від сплати податків)», — написали в «Міллері».

Кримінальне провадження відкрили 25 серпня — за тиждень до заяви нардепа, яка й стала приводом до виключення з фракції. Підставою стала ухвала Печерського районного суду за скаргою представника громадської організації «Рада ветеранів АТО» Андрія Одягайла — колишнього начальника відділення слідчого відділу Оболонського управління поліції, а з жовтня 2018 року — адвоката. Він проаналізував декларацію Лероса та припустив, що той ухилився від сплати податків.

Допит Лероса призначений на 8 вересня о 10:00.

Нардеп теж відреагував на виклик. «1 вересня я виступив із заявою у Верховній Раді, як вже 3 вересня приходить повістка на допит до ДБР. Володимир Зеленський забрав лопату у Єрмака і з ще більшою ретельністю поглиблює дно. Згадайте вислів: не копай іншому яму, сам у неї потрапиш», — написав він.

  • 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це спростовує.
  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».
  • Увечері 28 серпня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.