Зеленський виступає в Раді зі щорічним посланням. Онлайн-трансляція

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський виступає в Раді зі щорічним посланням. Онлайн-трансляція

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Президент Володимир Зеленський 20 жовтня виступить у Верховній Раді зі своїм щорічним посланням до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище країни.

Промова президента планувалася ще на весну 2020 року, але через пандемію коронавірусу її перенесли на більш пізній термін.

За даними ЗМІ, у своєму посланні Зеленський говоритиме про «Кримську платформу» й економічне відновлення Донбасу. Також він порушить питання дотримання епідемічних правил для боротьби з коронавірусом і розповість про розвиток української армії.

Після промови Зеленського нардепи розглянуть постанову про посилення боротьби з коронавірусом. У ній пропонується: створити очолюваний президентом штаб боротьби з вірусом; запровадити масове тестування; мобільні бригади; контактну телефонну лінію; перепрофілювати лікарні під відділення для лікування коронавірусу, а також збільшити потужності лабораторій.

  • Заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів повідомила, що у Фонді боротьби з коронавірусом є гроші на доплати лікарям, які працюють з коронавірусними пацієнтами, — загалом у ньому залишилося 34 мільярди гривень.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні можуть знову запровадити жорсткий карантин, якщо добова кількість інфікованих на коронавірус перевищить 9,5 тисячі.