Опитування: Рейтинг «Слуги народу» перед місцевими виборами трохи впав, а інших партій — зріс

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Опитування: Рейтинг «Слуги народу» перед місцевими виборами трохи впав, а інших партій — зріс

Соколовська Інна / УНІАН

Рейтинг партії «Слуга народу» перед місцевими виборами впав на 0,5% і наразі становить 16,7%. Це кількість українців, які будуть голосувати та вже визначилися з вибором.

Про це йдеться в даних опитування соціологічної групи «Рейтинг» за 16—19 жовтня.

На другому місці йде партія «Опозиційна платформа — За життя». Її рейтинг зріс на 0,9% і становить 13,5%. Замикає першу трійку «Європейська солідарність» із результатом 13,2% (1,5% приросту).

Також ще дві партії набирають понад 5%: «Батьківщина» (8,6%) та «За майбутнє» (7,4%). Їхня підтримка зросла на 1,1% та 0,2% відповідно.

Інші партії не набирають більше за 4% голосів. Зокрема парламентська партія «Голос» може розраховувати на місцевих виборах на 1,4% голосів.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5 000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews — телефонні інтервʼю з використанням компʼютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.