Опитування: Рейтинг найпопулярніших партій зростає, втрачає лише «Батьківщина»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Опитування: Рейтинг найпопулярніших партій зростає, втрачає лише «Батьківщина»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

На найбільшу кількість голосів на майбутніх місцевих виборах в Україні може розраховувати партія «Слуга народу».

Про це йдеться в даних опитування групи «Рейтинг» за 4—7 жовтня.

Серед тих, хто визначився з вибором і буде голосувати, 17,2% планують віддати свій голос саме за «Слугу народу». Це майже на 2% більше за попередній показник.

Також зросли рейтинги інших партій з першої трійці. Підтримка «Опозиційної платформи — За життя» зросла на 1,2% і тепер становить 12,6%. Тоді як у «Європейської солідарності» рейтинг зріс до 11,7% (на 0,3%).

Водночас майже на 1% впали рейтинги партії «Батьківщина» — з 8,3 до 7,5%. Замикає прохідну п’ятірку партія «За майбутнє», яка теж підвищила свій результат — з 6,2 до 7,2%.

Найближчими їхніми переслідувачами є партії «Наш край» (4%) і Радикальна партія Ляшка (3,9%).

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5 тисяч респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews — телефонні інтервʼю з використанням компʼютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідженняне перевищує 1,4%.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів тривало з 15 до 24 вересня. 2 жовтня оприлюднили інформацію про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.