Адвокати Порошенка: Офіс генпрокурора відмовився відкривати провадження проти «агента Кремля» нардепа Деркача

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Адвокати Порошенка: Офіс генпрокурора відмовився відкривати провадження проти «агента Кремля» нардепа Деркача

Гонтар Володимир / УНИАН

Офіс генерального прокурора відмовився порушувати кримінальне провадження проти нардепа Андрія Деркача, якого у США називають «агентом Кремля». Про це заявили адвокати п’ятого президента Ігор Головань та Ілля Новіков, повідомляє пресслужба партії «Європейська солідарність».

«Нами була отримана знакова і показова відповідь за підписом генерального прокурора [Ірини] Венедіктової, якою нам повідомляється, що не буде Генеральною прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження стосовно відомих дій пана Деркача», — заявив Головань.

Він додав, що до суду подали скаргу на «цю бездіяльність».

Адвокат Ілля Новіков також повідомив, що, за інформацією з Офісу генпрокурора, Офіс президента Зеленського незадоволений відсутністю результатів у справах проти Порошенка і вимагає терміново «накопати» щось на нього.

  • 19 травня 2020 року депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Петра Порошенка під час його перебування на посаді президента. Наступного дня Офіс генпрокурора почав перевірку «плівок Деркача».
  • На початку липня Деркач оприлюднив нові аудіозаписи нібито міжнародних перемовин Порошенка. Цього разу показав розмову із нібито президентом Росії Володимиром Путіним.
  • 10 вересня США ввели санкції проти Деркача. В американському уряді українця розглядають як агента, пов’язаного з російською розвідкою близько десяти років, і зазначають, що він є одним із засобів впливу Росії на вибори президента у 2020 році. Деркач назвав це помстою за розкриття «схем міжнародної корупції».