Адвокат Новіков: Проти Порошенка відкрито щонайменше 58 кримінальних проваджень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Адвокат Новіков: Проти Порошенка відкрито щонайменше 58 кримінальних проваджень

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Щодо пʼятого президента України Петра Порошенка відкрито вже щонайменше 58 кримінальних справ. Про це під час брифінгу заявив його адвокат Ілля Новіков.

«Нас постійно запитують, яка поточна цифра кримінальних справ зі списку Порошенка. Ми не можемо бути впевненими, що там немає чогось, про що нам невідомо. Але станом на зараз це 58 кримінальних справ», — розповів Новіков.

Він переконаний, що Державне бюро розслідувань не збирається якось змінювати напрямок своїх зусиль.

«Очевидно, що це їм набагато цікавіше, ніж їхня нормальна робота», — додав адвокат.

Ще один захисник Порошенка Ілля Головань заявив, що ці провадження розслідують, аби тиснути на опозицію.

«Історія з усіма цими кримінальними провадженнями дістала ознаки не комедії, а фарсу. І цей фарс спрямований на одного єдиного глядача. Того самого, який особисто в ручному режимі керує нашими правоохоронними органами», — заявив він.

11 вересня захист Порошенка повідомив, що СБУ порушила проти нього 15 нових проваджень.

  • У липні адвокати Порошенка заявили на брифінгу, що Офіс генпрокурора за заявою бізнесмена Ігоря Коломойського порушив чотири кримінальні провадження стосовно їхнього підзахисного.
  • 8 липня Печерський суд розглядав питання про обрання запобіжного заходу Порошенку у справі про призначення Сергія Семочка. Він відпустив Порошенка без зобовʼязань. Увечері того ж дня генеральний прокурор виступила з відеозверненням, у якому сказала, що заяви про злочини пʼятого президента надходять з усієї країни.