Порошенко розкритикував ідею Зеленського провести опитування і назвав це «агітацією» за «Слугу народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Порошенко розкритикував ідею Зеленського провести опитування і назвав це «агітацією» за «Слугу народу»

Simon Dawson / Bloomberg via Getty Images

П’ятий президент Петро Порошенко розкритикував ініціативу глави держави Володимира Зеленського провести всеукраїнське опитування у день місцевих виборів. Він вважає, що опитування суперечить виборчому законодавству. Про це він написав у Telegram.

«Подібно тому, як шапіто з артистами-недоучками не високе мистецтво, опитування від Зеленського не демократія. Це — пропозиція «95 кварталу» довірливим виборцям ще раз зіграти в наперстки […]Поясніть, хто фінансує цей бенкет і будь-ласка — опитуйте. 1 листопада, 8 листопада, 15 листопада. Але не 25 жовтня! Бо все, що відбувається біля виборчих дільниць, регламентується Виборчим кодексом, Кодексом про адміністративні правопорушення, і Кримінальним кодексом», —написав Порошенко.

Він назвав пропозицію Зеленського «технологією» та «формою завуальованої незаконної агітації за «Слуг народу».

«Проведення в день голосування «опитування» — це плюндрування Конституції України, європейських міжнародних виборчих стандартів. Тоді це шулерство, а не чесні вибори. Звичайно, ця ініціатива Зеленського ставить під сумнів здатність і бажання цієї влади забезпечити чесні вибори», — вважає Порошенко.

Ідею проведення опитування, крім «Європейської солідарності», також розкритикували й інші парламентські партії, зокрема «Голос» та «Батьківщина». Вони закликають відмовитися від опитування та називають його незаконним.

За даними опитування соцгрупи «Рейтинг», 42% українців позитивно ставляться до ідеї Зеленського провести опитування. Негативно оцінюють його ініціативу 22%.