Авіакатастрофа Ан-26: курсант Золочевський продовжить навчання у військовому університеті

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Авіакатастрофа Ан-26: курсант Золочевський продовжить навчання у військовому університеті

Офіс президента / Telegram

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил В’ячеслав Золочевський, який єдиний вижив в авіакатастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом, розповів, що вирішив продовжити навчання.

Про це повідомляє АрміяInform.

«Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання в університеті за обраним фахом. У мене попереду кілька тижнів реабілітації, після чого я наздоганятиму навчальну програму», — розповів Золочевський.

Наразі В’ячеслав перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, другий — Вʼячеслав Золочевський.
  • 6 жовтня у Харкові попрощались із загиблими в авіакатастрофі. Після церемонії тіла загиблих переправили до Чугуєва. Звідти їх відправили в останній політ на батьківщину — загиблі були з 11 областей. Президент Зеленський посмертно їх нагородив.
  • Урядова комісія під час розслідування знайшла грубі порушення в організації польотів. Міністерство оборони мало завершити своє службове розслідування 12 жовтня.