Британія та Нідерланди підтримали санкції проти Росії через отруєння Навального. Reuters пише, що їх можуть увести проти розвідки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Британія та Нідерланди підтримали санкції проти Росії через отруєння Навального. Reuters пише, що їх можуть увести проти розвідки

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Глави Міністерств закордонних справи Великої Британії та Нідерландів підтримали пропозицію Німеччини та Франції запровадити нові санкції проти Росії через отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального.

Глава МЗС Британії Домінік Рааб зазначив, що країна буде працювати з міжнародним партнерами над уведенням санкцій проти російських чиновників і тих, кого вважатимуть відповідальними за отруєння. Рааб наголосив, що російська влада не здійснює ніяких серйозних спроб для розслідування отруєння.

Глава МЗС Нідерландів Стеф Блок, своєю чергою, теж наголосив, що країна підтримає заклик партнерів до санкцій на наступному засіданні Ради Євросоюзу. Він також нагадав про висновок Організації із заборони хімічної зброї, який підтвердив, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок», і наголосив, що це неприпустимо.

«Ми поділяємо висновок Німеччини і Франції, що немає другого правдивого пояснення отруєння Навального, крім втручання і відповідальності Росії», — зазначив Блок.

Напередодні Reuters з посиланням на дипломатичні джерела писало, що санкції можуть торкнутися співробітників Головного розвідувального управління.

Раніше Навальний закликав ЄС ввести санкції проти оточення Путіна. Також він звернувся до ООН з проханням взяти на себе розслідування справи за фактом замаху на його життя. Німецьке видання Der Spiegel пише, що в організації погодилися.