Білорусь відреагувала на санкції ЄС проти оточення Лукашенка: заборонила в’їзд кільком європейським чиновникам, але кому — не показала

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Білорусь відреагувала на санкції ЄС проти оточення Лукашенка: заборонила в’їзд кільком європейським чиновникам, але кому — не показала

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Білорусь у відповідь на санкції Євросоюзу проти оточення самопроголошеного президента Олександра Лукашенка ухвалила власний список санкцій. Про це повідомляє держагентство БелТА з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ країни.

У відомстві зазначили, що відповідно «зі сформованою цивілізованою дипломатичною практикою» список опублікований не буде.

«Білорусь завжди на словах і на ділі проти конфронтації. Ми за діалог і розуміння. Але як суверенна держава ми також рішуче, хоч і не без жалю, відповімо на недружні дії з метою природного захисту своїх національних інтересів», — заявили в МЗС.

Також у Білорусі попередили, що продовження санкцій проти країни може «привести до ще більш серйозних наслідків», наприклад, до виходу Білорусі зі спільних програм та проєктів і до рішення про «доцільність збереження дипломатичних відносин».

1 жовтня Євросоюз узгодив санкції проти Білорусі, які збираються ввести проти тих, хто несе відповідальність за фальсифікацію виборів, розгін протестів і побиття людей. До списку потрапили 40 осіб, але Лукашенка в ньому немає.