Азербайджан відреагував на заяву Росії про найманців в Нагірному Карабаху: звинуватив Вірменію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Міністерстві закордонних справ Азербайджану, коментуючи заяву Росії про перекидання найманців з Сирії та Лівії в Нагірний Карабах, стверджують, що «з Близького Сходу їх привертає Єреван».

Про це заявила офіційний представник МЗС Азербайджану Лейла Абдуллаєва, коментар якої наводять «РИА новости».

Вона нагадала, що Баку неодноразово висловлював стурбованість через перекидання найманців.

«У звʼязку із заявою МЗС Росії про наявність іноземних найманців в зоні конфлікту хочемо відзначити, що Вірменія широко використовує такі ресурси, ми неодноразово висловлювали своє занепокоєння з цього приводу. Особливо активно Вірменія привертає терористів і найманців з країн Близького Сходу», — заявила Абдуллаєва.

Про що йдеться?

Напередодні МЗС Росії заявило, що в зону бойових дій в район Північного Карабаху перекинули найманців з Лівії і Сирії для участі в азербайджано-вірменському конфлікті. При цьому, Росія не уточнює, яка саме з сторін конфлікту залучає найманців.

Раніше були непідтверджені повідомлення про те, що Туреччина відправила бійців з Сирії на підмогу силам Азербайджану. Москва ж засуджує допомогу і підтримку Туреччиною азербайджанської сторони, але сама не готова надавати Вірменії військову допомогу.

  • В районі Нагірного Карабаху тривають запеклі бої між військовими Азербайджану і Вірменії за підтримки сил невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки. Кожна сторона повідомляє про свої військові успіхи, публікуючи відео знищення техніки, живої сили і опорних пунктів, але не дає повну інформацію про власні втрати. Міністерства оборони країн повідомляють про значні втрати противника і замовчують свої власні.
  • Уряд Грузії заявив, що готовий надати майданчик для переговорів за посередництва ОБСЄ.
  • У цьому конфлікті Україна заявила про підтримку Азербайджану і зазначила, що цей принцип є незмінним.