МЗС про конфлікт у Нагірному Карабасі: Україна підтримує цілісність Азербайджану

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
МЗС про конфлікт у Нагірному Карабасі: Україна підтримує цілісність Азербайджану

УНІАН

У звʼязку з ескалацією конфлікту у Нагірному Карабасі Україна заявила, що продовжує підтримувати територіальну цілісність Азербайджану і цей принцип є незмінним. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Одним із наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. І ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним», — заявив Кулеба.

За словами міністра, на Кавказі зараз головне не розпалювати і без того «дуже високі емоції», а працювати на припинення кровопролиття.

Окрім цього Кулеба зазначив, що говорив телефоном з міністром закордонних справ Азербайджану й заявив, що Україна співчуває через події на Кавказі.

  • Уранці 27 вересня місто Степанакерт, а також інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли з «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабаху — Азербайджан і Вірменія — звинуватили одна одну в черговій ескалації.
  • Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села та позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах.
  • Ані Вірменія, ані Азербайджан не оприлюднили офіційну кількість загиблих внаслідок ескалації. Проте обидві країни стверджують про «сотні вбитих військових супротивника».
  • Туреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан на полі бою в Нагірному Карабаху. Кремль не планує надавати Вірменії військову допомогу і засуджує Туреччину, яка підтримала Азербайджан.