Туреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан на полі бою у Нагірному Карабаху

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Туреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан на полі бою у Нагірному Карабаху

Celestino Arce / NurPhoto / Getty Images

У конфлікті за Нагірний Карабах Туреччина готова підтримати Азербайджан як за столом переговорів, так і на полі бою. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу під час візиту до посольства Азербайджану в Анкарі, повідомляє інформаційне агентство Anadolu.

«Туреччина повністю підтримує Азербайджан. Настав час докорінно вирішити проблему вірменської окупації», — підкреслив Чавушоглу.

За його словами, єдиним шляхом врегулювання конфлікту в Нагірному Карабаху є вивід військових Вірменії з територій Азербайджану.

Нагадаємо, 28 вересня Вірменія заявила, що Туреччина перекидає у Нагірний Карабах військових із Сирії, аби ті воювали на боці Азербайджану. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у відповідь заявив про «окупацію» регіону Вірменією.

  • Уранці 27 вересня місто Степанакерт, а також інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли з «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабаху — Азербайджан і Вірменія — звинуватили одна одну в черговій ескалації.
  • Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села та позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах.
  • Ані Вірменія, ані Азербайджан не оприлюднили офіційну цифру загиблих внаслідок ескалації. Проте обидві країни стверджують про «сотні вбитих військових супротивника».