«Слуга народу» планує провести виїзне засідання фракції на Донбасі в «нульовій зоні»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» планує провести виїзне засідання фракції на Донбасі в «нульовій зоні»

Кузьмін Олександр / УНІАН

Парламентська фракція «Слуга народу» планує провести виїзне засідання на Донбасі.

Про це заявив лідер фракції Давид Арахамія, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що засідання відбудеться «по суті в нульовій зоні», орієнтовно, наступного тижня.

Раніше «Слуга народу» скасувала засідання щодо постанови про місцеві вибори в Україні, відкоригувати яку вимагала Росія. Нову дату засідання не призначили.

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. У ній містився пункт про те, що умовами проведення виборів на окупованому Донбасі є відновлення контролю над ділянкою кордону з Росією, виведення всіх незаконних збройних формувань і техніки, відновлення в регіоні конституційного ладу та правопорядку відповідно до законів України.
  • Після зустрічі радників «нормандської четвірки» 11 вересня представник Росії Дмитро Козак заявив, що на переговорах Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів. За словами Козака, ухвалення 15 липня українським парламентом постанови про призначення місцевих виборів погіршило ситуацію з урегулюванням конфлікту на Донбасі, адже зазначені в ній умови проведення місцевих виборів суперечать Мінським домовленостям.
  • Разом з тим глава Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що українська сторона на зустрічі радників глав держав «нормандської четвірки» не брала на себе жодних зобовʼязань щодо перегляду постанови Верховної Ради про місцеві вибори. У «Слузі народу» після цього заявили, що допускають перегляд постанови.