У «Слузі народу» допускають зміни до постанови про місцеві вибори, на яких наполягає Росія

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У «Слузі народу» допускають зміни до постанови про місцеві вибори, на яких наполягає Росія

Кузьмін Олександр / УНІАН

Фракція «Слуги народу» допускає ухвалення Верховною Радою вимоги російської сторони про зміну постанови щодо місцевих виборів.

Про це заявив глава фракції «Слуги народу» Давид Арахамія, передає видання «Остров».

«У нас у четвер буде засідання фракції, куди ми запросили Олексія Резнікова як основного експерта в цьому процесі, і ми будемо це обговорювати. Якщо ми зрозуміємо, що це потрібно для того, щоб «мінський» і «нормандський» процеси далі рухалися, у якомусь формулюванні, — а потрібно ще зрозуміти, в якому саме (там Олександр Качура подав формулювання, яке підкреслює наші «червоні лінії», але безпосередньо не суперечить Мінським угодам), — можливо, це формулювання буде якось модифіковано, і тоді можливо винесено», — сказав він.

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. У ній містився пункт про те, що умовою проведення виборів на окупованому Донбасі є відновлення контролю над ділянкою кордону з Росією, виведення всіх незаконних збройних формувань і техніки, відновлення в регіоні конституційного ладу та правопорядку відповідно до законів України.
  • Після зустрічі радників «нормандської четвірки» 11 вересня представник Росії Дмитро Козак заявив, що під час переговорів Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів. За словами Козака, ухвалення 15 липня українським парламентом постанови про призначення місцевих виборів погіршило ситуацію з урегулюванням конфлікту на Донбасі, адже зазначені в постанові умови проведення місцевих виборів суперечать Мінським домовленостям.
  • Разом з тим глава Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що українська сторона на зустрічі радників глав держав «нормандської четвірки» не брала на себе жодних зобовʼязань щодо перегляду постанови Верховної Ради про місцеві вибори.