Єрмак: Україна на зустрічі радників у Берліні не погоджувалась змінити умови проведення місцевих виборів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Єрмак: Україна на зустрічі радників у Берліні не погоджувалась змінити умови проведення місцевих виборів

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Українська сторона на зустрічі радників глав держав «нормандської четвірки» не брала на себе жодних зобовʼязань щодо перегляду постанови Верховної Ради про місцеві вибори.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак в етері телеканалу «Україна», передає Інтерфакс.

«Жодних зобовʼязань з української сторони щодо перегляду рішень Верховної Ради не було, і це неможливо, оскільки ми не можемо втручатися в діяльність українського парламенту», — сказав він.

Єрмак зазначив, що українська делегація тільки поінформувала колег на зустрічі, що депутат від «Слуги народу» 28 липня зареєстрував постанову про зміни, яку найближчим часом винесуть в зал Ради, де вирішать її долю як юридичного документа.

Нагадаємо, що після зустрічі радників «нормандської четвірки» 11 вересня представник Росії Дмитро Козак заявив, що під час переговорів Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів. За словами Козака, ухвалення 15 липня українським парламентом постанови про призначення місцевих виборів погіршило ситуацію з урегулюванням конфлікту на Донбасі, адже зазначені в постанові умови проведення місцевих виборів суперечать Мінським домовленостям.

  • 15 липня Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія 8 серпня визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. До переліку входять 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області й 8 громад Сєверодонецького та Щастинського районів Луганської області.