Зустріч радників «нормандської четвірки»: у Кремлі заявили, що Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Українська сторона під час переговорів радників лідерів «нормандської» четвірки в Берліні погодилася переглянути постанову про призначення місцевих виборів в Україні.

Про це після завершення зустрічі заявив представник Росії — заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

«Домовилися про те, що найближчим часом у Верховній Раді України буде розглянуто проєкт постанови, який корегує постанову, що була ухвалена 15 липня», — сказав він.

За словами Козака, ухвалення 15 липня українським парламентом постанови про призначення місцевих виборів погіршило ситуацію з врегулюванням конфлікту на Донбасі, адже зазначені в постанові умови проведення місцевих виборів суперечать Мінським домовленостям.

  • 15 липня Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія 8 серпня визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. До переліку таких територій входять 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 громад Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області.
  • 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія в рамках місцевих виборів.
  • Окружний адміністративний суд Києва вже попросили скасувати проведення місцевих виборів.