Українська делегація прибула до Берліну на зустріч радників «нормандської» четвірки. Підтверджується і приїзд представника РФ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Українська делегація прибула до Берліну на перемовини радників лідерів «нормандської» четвірки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Очолює українську делегацію віцепрем’єр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Також до складу делегації увійшов голова ОП Андрій Єрмак.

«Україна зробила все можливе для виконання домовленостей минулорічного саміту лідерів «нормандської» четвірки в Парижі. Щодо кожного пункту ми надавали свої компромісні пропозиції», — сказав він.

Також у Німеччині підтверджують прибуття представника Росії — заступника голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака.

«Дмитро Козак прибув на переговори політичних радників «нормандського формату», які проходять у відомстві федерального канцлера ФРН у Берліні», — повідомили в російському посольстві.

  • 30 липня ЗМІ повідомили, що заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, куратор українського напряму в Кремлі, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель про переговори щодо Донбасу. У ньому Козак називає переговори «безглуздими» і нібито говорить про вихід Росії з цього процесу.
  • Зі свого боку голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що представник РФ направив листа, але в ньому не було зазначених вимог.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що друга зустріч лідерів у «нормандському форматі» може привести до закінчення війни на Донбасі.
  • Спочатку зустріч радників мала відбутися 28 серпня, але її перенесли. За даними Офісу президента, це сталося через відрядження радника президента Франції.