«Нормандську» зустріч на рівні радників держав перенесли. Вона мала відбутися 28 серпня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Нормандську» зустріч на рівні радників держав перенесли. Вона мала відбутися 28 серпня

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Зустріч радників лідерів держав-учасниць «нормандського формату», яка мала відбутися 28 серпня в Парижі, переноситься. Про це повідомляє Офіс президента у Twitter.

Причина — відрядження радника президента Франції Еммануеля Бонна. Про нову дату зустрічі згодом повідомлять.

Від України традиційно на зустрічі буде голова Офісу президента Андрій Єрмак, від Росії — заступник голови Адміністрації президента Дмитро Козак.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв, що Франція та Німеччина підтримали зустріч у «нормандському форматі» на рівні глав МЗС.

  • 30 липня ЗМІ повідомили, що заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, куратор українського напряму в Кремлі, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель про переговори щодо Донбасу. У ньому Козак називає переговори «безглуздими» і нібито говорить про вихід Росії з цього процесу.
  • Зі свого боку голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що представник РФ направив листа, але в ньому не було зазначених вимог.
  • Президент України Володимир Зеленський розраховує, що на наступній зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Берліні зафіксують проміжні успіхи перемирʼя на Донбасі, що дозволить рухатися далі для припинення війни.