Голова ОП Єрмак спростував інформацію про вихід Росії з переговорів щодо Донбасу на рівні радників

Автори:
Катя Мещерякова, Костя Войтенко
Дата:
Голова ОП Єрмак спростував інформацію про вихід Росії з переговорів щодо Донбасу на рівні радників

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

30 липня ЗМІ опублікували текст листа, згідно з яким заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який курирує в Кремлі український напрям, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель про переговори щодо Донбасу. У ньому Козак називає переговори «безглуздими» і нібито говорить про вихід Росії з цього процесу.

Проте цю інформацію не підтвердив глава Офісу президента Андрій Єрмак, а також спростувало російське держагентство ТАСС з посиланням на свої джерела.

У листі від імені нібито Козака, який 30 червня опублікували ряд ЗМІ, зазначалося, що робота радників голів держав «нормандського» формату неефективна. Також в ньому від імені представника РФ критикується проєкт документа, який зараз опрацьовується в рамках переговорів, і зазначається, що спроби зробити його більш ефективним «були проігноровані».

Тому нібито Козак заявив про намір вийти з «безглуздих» переговорів.

Російське державне агентство ТАСС із посиланням на свої джерела спростувало, що заступник голови Адміністрації президента Росії виступив з таким ультиматумом.

Зі свого боку голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що представник РФ направив лист, але в ньому не було зазначених вимог.

«Очевидно, що ні в кого вже немає ніякого сумніву в тому, що переговорний процес з питання Донбасу непростий. [...] І лист пана Козака, на мій погляд, це радше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін переговорів хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу. [...] Втім, зрозуміло, що говорити про припинення переговорів немає ніякого сенсу. Робота, як і раніше, триває. [...] Сьогодні ми маємо четвертий день тиші на Донбасі, і це прямий результат роботи саме ТКГ у Мінську і «нормандського» формату. Це якраз свідчить про велику ефективність переговорів, попри всі складнощі, які виникають у процесі», — йдеться в офіційній відповіді Єрмака ЗМІ.