Зеленський назвав дату зустрічі радників лідерів «нормандського» формату

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський назвав дату зустрічі радників лідерів «нормандського» формату

Пресслужба Кремля

Президент Володимир Зеленський повідомив, що радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії зберуться на зустріч 11 вересня.

Про це він повідомив під час візиту до Сумської області.

«У нас повинно бути засідання радників «нормандського» формату 11 вересня. Очікуємо там певних пропозицій та рішень», — заявив Зеленський.

Водночас джерела російських ЗМІ уже зазначають, що заступник голови Адміністрації президента РФ та куратор українського питання у Кремлі Дмитро Козак підтвердив свою участь у цій зустрічі.

  • 30 липня ЗМІ повідомили, що заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, куратор українського напряму в Кремлі, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель про переговори щодо Донбасу. У ньому Козак називає переговори «безглуздими» і нібито говорить про вихід Росії з цього процесу.
  • Зі свого боку голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що представник РФ направив листа, але в ньому не було зазначених вимог.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що друга зустріч лідерів у «нормандському» форматі може привести до закінчення війни на Донбасі.
  • Спочатку зустріч радників мала відбутися 28 серпня, але її перенесли. За даними Офісу президента, це сталося через відрядження радника президента Франції.