Три квартири за мільярдний договір. Екснардепу Микитасю повідомили про підозру через хабар посадовцю «Енергоатома»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Три квартири за мільярдний договір. Екснардепу Микитасю повідомили про підозру через хабар посадовцю «Енергоатома»

Facebook / Максим Микитась

Детективи НАБУ повідомили про підозри екснардепу, а також заступнику гендиректора відокремленого підрозділу «Енергоатома» через давання та отримання хабаря відповідно. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, у 2017 році посадовець «Енергоатома» уклав із компанією, підконтрольною екснардепу, договір на 929 мільйонів гривень. Відповідно до нього, компанія мала збудувати централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів АЕС. Згодом витрати на це будівництво зросли до 1,36 мільярда гривень, попри це, об’єкт і досі не ввели в експлуатацію.

Відтоді протягом двох років посадовець «Енергоатома» отримав від іншої компанії, також підконтрольної екснардепу, три квартири у новобудовах Києва на загальну вартість майже 4,4 млн грн.

Слідство розцінило це як хабар. Правоохоронці кваліфікували дії екснардепа за ч. 2 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до пʼяти років тюрми. А дії посадовця «Енергоатома» — за ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції та одержання службовою особою неправомірної вигоди). Санкція статті — до 12 років тюрми. Зараз вирішують питання про обрання для обидвох запобіжного заходу.

НАБУ не вказує прізвище екснардепа, але йдеться про колишнього главу «Укрбуду» Максима Микитася.