Посольства України у Вірменії та Азербайджані закликали українців утриматися від поїздок до цих країн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Посольства України у Вірменії та Азербайджані закликали українців утриматися від поїздок до цих країн

MoD of Armenia

Посольства України у Вірменії та Азербайджані закликали українців утриматися від відвідування цих країни через загострення у Нагірному Карабаху.

Про це йдеться у їхніх повідомленнях.

Посольство у Вірменії закликало громадян України, які вже перебувають на території держави, зберігати пильність і бути обережними, не відвідувати ділянки, наближені до вірмено-азербайджанського кордону та Нагірного Карабаху. У разі загрози для життя чи здоровʼя, слід звертатися за телефоном: (+374-77)10-02-73.

Посольство в Азербайджані також закликало українців утриматись від поїздок до регіонів, що знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій. Крім того, дипломати нагадують, що у Азербайджані запроваджено комендантську годину. Через це:

  • заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних дозволів та документів, що посвідчують особу;
  • встановлено спеціальний режим вʼїзду-виїзду та діють обмежувальні заходи щодо використання транспортних засобів.

У разі виникнення екстрених випадків, повʼязаних із загрозою для життя та здоровʼя громадян України, які перебувають у Азербайджані, посольство просить терміново телефонувати на гарячу лінію: +994502557518 (мобільний), або телефон чергового +994124494095 (стаціонарний). Крім того, можна надіслати повідомлення на електронну адресу посольства [email protected].

  • Уранці 27 вересня місто Степанакерт, а також інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли з «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабаху — Азербайджан і Вірменія— звинуватили одна одну в черговій ескалації.
  • Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села та позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах.
  • Вірменія оголосила про воєнний стан і початок загальної мобілізації чоловіків у віці до 55 років. Наступного дня Азербайджан теж оголосив часткову мобілізацію.
  • Парламент Азербайджану ухвалив постанову про воєнний стан у деяких містах країни через ескалацію конфлікту в Нагірному Карабаху.