Пекін закликав не імпортувати заморожені продукти з країн, що найбільше постраждали від коронавірусу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Пекін закликав не імпортувати заморожені продукти з країн, що найбільше постраждали від коронавірусу

pxhere

Влада столиці Китаю закликала імпортерів їжі уникати закупівель заморожених продуктів у країнах, де фіксують численні випадки коронавірусу. Таке рішення ухвалили після кількох інцидентів із ввезеними морепродуктами, в яких виявили вірус.

Про це повідомляє CNN.

За даними Комерційного бюро Пекіну, митниці та місцеві адміністрації багаторазово виявляли інфекцію в заморожених продуктах і повідомляли про ризики зараження.

Імпортерів закликали уважно стежити за ситуацією з коронавірусом в усьому світі та уникати закупівель з країн, що найбільш постраждали від нього. Також компанії проінструктували щодо механізмів зв’язку з владою на випадок, якщо якісь продукти виявилися зараженими.

Органи охорони здоров’я США та ВООЗ заявляли, що ризик інфікування від продуктів дуже низький, проте Китай, який наразі позбувся від передачі вірусу всередині країни, перебуває у стані підвищеної готовності до нової хвилі заражень.

У червні країна припинила імпорт пташиного м’яса з одного з американських підприємств через спалах коронавірусу на його заводі. У серпні виявили інфекцію в партії замороженої курятини з Бразилії.

Ці випадки призвели до посиленої перевірки імпортованих продуктів. Уже у вересні Китай призупинив закупати продукти харчування в іноземних компаній, у чиїх співробітників виявляли інфекцію.

Минулого тижня китайська митниця заборонила імпорт норвезьких заморожених морепродуктів після того, як вірус виявили на десятках упаковок. У вихідні коронавірус знайшли на морепродуктах з Росії.

За повідомленням органів охорони здоров’я Китаю, протягом останньої доби не зафіксували жодного нового випадку зараження або смерті від коронавірусу. Загалом у країні нарахували понад 90 тисяч випадків коронавірусу, 4,7 тисячі хворих померли.