У Китаї заявили, що виявили коронавірус на упаковці заморожених кальмарів із Росії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Китаї заявили, що виявили коронавірус на упаковці заморожених кальмарів із Росії

У Китаї виявили коронавірус на упаковці із замороженими кальмарами з Росії.

Про це, посилаючись на Центр контролю та профілактики захворювань в китайській провінції Цзілінь, повідомляє агентство Xinhua.

«Зразки упаковки регулярно перевірялися, й один з тестів на нуклеїнову кислоту нового коронавірусу був позитивним», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, коронавірус виявили під час стандартної перевірки товарів у столиці провінції — місті Чанчунь.

Наразі всіх, хто контактував з упаковкою, відправили на двотижневий карантин. Їхні тести на коронавірус показали негативний результат.

Водночас влада Китаю повідомила, що морепродукти з цієї партії потрапили до міста Фуюй. Місцевих мешканців, які могли їх купити, просять здати тест на коронавірус.

  • Раніше влада Китаю заявила, що виявила коронавірус у зразках заморожених курячих крилець, імпортованих з Бразилії.
  • У червні Китай призупинив поставки лосося з Європи і закликав жителів поки не вживати імпортні морепродукти після нового сплеску коронавірусу в Пекіні. Нові випадки інфікування повʼязують із продуктовим ринком, де нібито виявили вірус на дошці для обробки риби. Однак немає доказів, що він був саме в рибі.
  • Президент США Дональд Трамп і держсекретар Майкл Помпео запевнили, що коронавірус, який мав руйнівний вплив на економіку світу і призвів до смерті понад 250 тисяч людей, походить з лабораторії у китайському місті Ухань, де наприкінці минулого року спалахнула епідемія. Китай різко заперечив таку можливість, а наукова спільнота вказала на цілком природне походження вірусу.
  • Керівництво Китаю погодилось на проведення міжнародного та аполітичного розслідування виникнення вірусу.
  • Раніше припускали, що коронавірус міг потрапити на ринок з місцевої лабораторії Уханьського інституту вірусології, де вчені досліджували коронавіруси. Однак і китайські, й американські експерти сказали, що доказів цієї теорії немає.
  • В уханьській лабораторії стверджують, що не досліджували новий коронавірус. Крім того, COVID-19 генетично відрізняється від усіх живих вірусів, які вивчали в інституті.