У столиці Китаю новий сплеск коронавірусу. Інфікування повʼязують із продуктовим ринком

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У столиці Китаю новий сплеск коронавірусу. Інфікування повʼязують із продуктовим ринком

N509FZ / Wikipedia

У Пекіні виявили шістьох хворих на коронавірус людей, які заразилися в межах міста. Новий сплеск пандемії почався 11 червня, коли після двох місяців затишшя у столиці Китаю виявили одного хворого.

Про це повідомляє Xinhua.

Двоє інфікованих були працівниками Китайського центру дослідження м’яса, розташованого у столичному районі Фенгтай. Інші четверо працювали на гуртовому ринку фермерських продуктів Сіньфаді у тому ж районі.

Усіх шістьох госпіталізували. Також на обсервацію помістили 139 осіб, які контактували з хворими.

Влада розпочала епідеміологічне розслідування на ринках і в супермаркетах по всьому Пекіну, але коронавірус знайшли тільки на продуктах і предметах інтер’єру ринку Сіньфаді.

Як повідомляє Reuters, під час розслідування коронавірус виявили ще в 45 працівників ринку, але інфіковані не мали жодних симптомів захворювання.

Район перевели в режим надзвичайного стану, а квартали біля ринку перекрили. Наразі тестування на коронавірус очікують близько 10 тис. осіб, пов’язаних із торговим закладом.

У зв’язку з новим сплеском міська влада скасувала відкриття шкіл, заплановане на 15 червня.

Наразі в Китаї нараховується понад 83 тис. хворих на коронавірус. За весь час одужали більш ніж 78 тис. осіб, 4,6 тис. померли від ускладнень. Країна посідає 18 місце за поширеністю інфекції.