Колишній менеджер передвиборчої кампанії Трампа госпіталізований після спроби самогубства

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Колишній менеджер передвиборчої кампанії Трампа госпіталізований після спроби самогубства

Gage Skidmore / Wikipedia

Колишній менеджер передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа госпіталізований після спроби самогубства. 44-річний Бред Парскейл погрожував застрелитися в себе вдома, але його затримали та доставили до лікарні.

Про це повідомляє CNN.

Дружина Парскейла викликала поліцію, оскільки той замкнувся вдома з арсеналом вогнепальної зброї та заявив, що збирається накласти на себе руки.

Правоохоронці вмовили колишнього менеджера кампанії Трампа не робити цього і здатися. Потім його затримали та відвезли до лікарні для примусового огляду.

Законодавство Флориди дозволяє тимчасово затримувати особу для психіатричної діагностики, якщо цього вимагають члени її родини.

Зазначається, що навесні Трамп був злий через низькі рейтинги, а вже влітку, невдовзі після провального мітингу в Талсі, Парскейла понизили в посаді. Після цього він лише зрідка з’являвся у штаб-квартирі. За час управління кампанією організації Парскейла отримали мільйони доларів з її бюджету.

Востаннє його бачили на робочому місці за 10 днів до погрози самогубства. Він працював радником і займав високу позицію.

Речник передвиборчої кампанії Трампа заявив, що Парскейл завжди був поважним членом їхньої спільноти і нині може розраховувати на всебічну підтримку. Чоловік працював як «цифровий гуру» з родиною президента задовго до його вступу на посаду.

У 2016 році Парскейл опікувався аналітикою та питаннями кібербезпеки штабу Трампа. Після перемоги Трампа на виборах він працював у провладній організації America First Policies, а у 2018 році його запросили повернутися до штабу як керівника.

  • Податкові декларації Дональда Трампа принципово відрізняються від того, що він говорить про свої фінанси на публіку. За даними документів, президент заявляє про заробітки в сотні мільйонів на рік і при цьому має великі збитки. Наразі прибутки Трампа залежать від підприємств, що створює прямий конфлікт інтересів з посадою глави держави.
  • Президент США Дональд Трамп закликав Джо Байдена пройти тест на наркотики перед дебатами, які відбудуться 29 вересня. Республіканський кандидат неодноразово цькував свого демократичного опонента за нібито загальмованість, переконуючи, що Америці потрібен «енергійний кандидат».
  • Кремлівські аналітики працюють над стратегією на випадок, якщо президентом США стане демократ Джо Байден. Занепокоєна можливістю його перемоги Росія намагається визначити, як Білий дім без Трампа вплине на її становище у глобальній політиці.
  • Трамп заявив, що визнає свій програш на виборах, тільки якщо про це оголосить Верховний суд.