Трамп закликав Байдена здати тест на наркотики перед дебатами. Як Зеленський Порошенка в 2019 році

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп закликав Байдена здати тест на наркотики перед дебатами. Як Зеленський Порошенка в 2019 році

Президент США Дональд Трамп закликав Джо Байдена пройти тест на наркотики перед дебатами, які відбудуться 29 вересня. Республіканський кандидат неодноразово цькував свого демократичного опонента за нібито загальмованість, переконуючи, що Америці потрібен «енергійний кандидат». У свою чергу Байден звинувачує Трампа в брехливій пропаганді нацистського штибу.

«Я наполегливо вимагатиму тест на наркотики для Сонного Джо Байдена до або після дебатів у вівторок ввечері. Звісно я також погоджуюся пройти тест. Його дискусійні виступи, м’яко кажучи, коряві. Лише наркотики можуть до цього призвести?» — написав президент у Twitter.

Перед тим Трамп натякав, що «лінивий» Байден «сидить у підвалі», оскільки не зустрічається з виборцями через пандемію коронавірусу, повідомляє The New York Post.

«Вам потрібен президент, який рватиме дупу за свою країну. Вам потрібен дуже енергійний президент», — казав він.

Як пише The Washington Post, Трамп дав Байдену прізвисько «Сонний Джо» в спробі змалювати його як неврівноваженого політика з крихкою психікою, і в той же час виставляє його як лівого радикала, який загрожує «заборонити американський стиль життя».

Прихильники Байдена визнають його недорікуватість. Зокрема, колумніст Chicago Tribune Рекс Гюпке підкреслює, що задача президента полягає зовсім не в красномовності.

«Байден ніколи не буде великим оратором. І коли мова заходить про виступи перед аудиторією чи більшість політичних промов, ви можете сприймати його обіцянки й високопарну риторику з часткою скептицизму», — написав журналіст.