ЦВК зареєструвала в скандальному окрузі № 208 у Чернігівській області трьох кандидатів-однофамільців

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
ЦВК зареєструвала в скандальному окрузі № 208 у Чернігівській області трьох кандидатів-однофамільців

Brendan Hoffman / Getty Images

Центральна виборча комісія 24 вересня зареєструвала ще одного кандидата в народні депутати на довиборах у 208-му окрузі у Чернігівській області з прізвищем Гунько — він став уже третім.

Про це повідомили у пресслужбі ЦВК.

«Розглянувши відповідну заяву про самовисування разом із іншими документами й встановивши їхню відповідність вимогам виборчого законодавства, Комісія зареєструвала ще одного кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 208 на проміжних виборах народного депутата України 25 жовтня 2020 року. Ним став Ігор Гунько», — йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що Ігор Віталійович Гунько народився 3 вересня 1990 року в місті Чернігові, де й проживає, має професійно-технічну освіту і тимчасово не працює.

Раніше комісія зареєструвала кандидатів Анатолія Григоровича Гунька (44-річний правозахисник, громадський діяч, голова наглядової ради благодійного фонду «Гільдія добра» — від «Слуги народу») та Анатолія Миколайовича Гунька (39-річний самовисуванець, безробітний житель села Йосипівка Кременчуцького району Полтавщини). Представник «Слуги народу» вже заявив, що вимагатиме через суд скасувати реєстрацію свого «клона».

Загалом ЦВК зареєструвала 13 кандидатів у народні депутати в 208 окрузі: Олексія Оскера, Михайла Побігая, Сергія Суханова, Івана Донця, Олега Ляшка, Віталія Чорного, Василя Крутчака, Володимира Василевича, Івана Симоненка та Михайла Цісельського, а також трьох Гуньків.

  • Проміжні парламентські вибори в 208 окрузі відбудуться паралельно із місцевими 25 жовтня. Їх призначили у зв’язку із загибеллю народного депутата Валерія Давиденка.
  • 23 травня у Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра») у приміщенні офісу, у Шевченківському районі столиці. На місці виявили пістолет. У Давиденка було вогнепальне поранення голови.
  • 15 липня Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
  • 5 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів. Висування кандидатів триватиме з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати голосування будуть відомі 6 листопада.