Велика українська IT-компанія повідомила про масштабну кібератаку і попередила про новий можливий «злив» даних

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Велику українську IT-компанію SoftServe атакували хакери та виклали у відкритий доступ дані.

Про це йдеться в заяві компанії, оприлюдненій на сторінці у Facebook.

«У вівторок, 1 вересня, SoftServe зазнав інциденту з кібербезпеки. Це була складна, багатокрокова та таргетована атака проти нашої компанії. У результаті якої було пошкоджено поштовий сервер компанії, виведено з ладу низку корпоративних сервісів, скомпрометовано внутрішній файловий сервер. Зловмисникам вдалося скачати фрагменти різної інформації, яку з метою тиску на компанію вони виклали у відкритий доступ», — йдеться в повідомленні.

За даними компанії, фрагменти даних, що були опубліковані, є результатом однієї атаки.

«Ми очікуємо, що нові дані знову можуть бути опубліковані, і готові до цього. Подібні дії зловмисників, а також різного роду провокації та розповсюдження фейків для нагнітання ситуації — поширена тактика в хакерських атаках», — додали у SoftServe.

Також у компанії розповіли, що їм вдалося локалізувати атаку впродовж кількох годин після нападу і відновити роботу корпоративних систем, які функціонують у звичайному режимі. Для комплексного незалежного розслідування інциденту залучено одного з провідних світових експертів з кібербезпеки.

«Упродовж попередніх років SoftServe мігрував усі ключові корпоративні системи в добре захищені хмарні платформи низки світових провайдерів. Жодна з цих систем не постраждала. Ми розуміємо, якими можуть бути наслідки атаки для наших теперішніх і колишніх співробітників і клієнтів, й активно комунікуємо з ними», — наголосили у SoftServe.