Microsoft виявила спроби хакерів трьох країн втрутитися в американські вибори

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Microsoft виявила спроби хакерів трьох країн втрутитися в американські вибори

Unsplash / Kevin Ku

Корпорація Microsoft зафіксувала кібератаки з боку російських, китайських та іранських хакерів на організації, повʼязані з підготовкою і проведенням президентських виборів в США.

Про це повідомляється в блозі компанії.

Крім того, атак зазнавали й виборчі штаби кандидатів у президенти Дональда Трампа і Джо Байдена. Атаки здійснювали три групи зловмисників:

  • «Стронцій». Діє в Росії. Її співробітники атакували понад 200 організацій, включаючи штаби кандидатів, партії і політтехнологів. У Microsoft нагадала, що у звіті спецпрокурора Роберта Мюллера цю групу назвали відповідальної за кібератаки на вибори в 2016 році. Зазначається, що за 4 роки хакери додали нові інструменти і нові методи втручання.
  • «Цирконій», яка діє з Китаю. На її рахунку вже кілька тисяч кібератак тільки з березня по вересень цього року. Близько 150 з яких мали деяких успіх. Група втручається в роботу людей, повʼязаних з президентською кампанією і кандидатами.
  • «Фосфор», третя група, розташована в Ірані. За її роботою в корпорації стежать вже кілька років. Хакери «Фосфору» намагалися отримати доступ до особистих або робочих рахунків осіб, які прямо або побічно, повʼязані з виборами президента.

Вибори в США заплановані на 3 листопада. Раніше російські хакери невдало атакували консалтингову фірму SKDKnickerbocker, яка консультує кандидата в президенти США Джо Байдена.