Reuters: Російські хакери атакували компанію, яка консультує Байдена

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російські хакери невдало атакували консалтингову фірму SKDKnickerbocker, яка консультує кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела з Microsoft, виробник програмного забезпечення попереджав SKDKnickerbocker про спроби проникнення в мережі компанії.

Microsoft зафіксувала кілька випадків, які мали ознаки однієї цілеспрямованої атаки. Хакери використовували фішинг — обманний метод, щоб змусити користувача надати свої паролі. У Microsoft впевнені, що за спробою втручання в мережі стоять саме росіяни.

Атака не була успішною. Хакери не змогли отримати доступ до мереж компанії. «Вони добре захищені, тому не було проникнення», — повідомило джерело.

  • Вибори президента США заплановані на 3 листопада. У серпні Байден погодився брати участь у виборах від імені Демократичної партії. Його головним опонентом буде чинний президент Дональд Трамп. Після проведеного зʼїзду Демократичної партії у Джо Байдена рейтинг зріс із 45% до 46%.
  • На початку вересня компанія Facebook видалила мережу облікових записів і сторінок, які повʼязані з російською «фабрикою тролів». Акаунти використовували для поширення ворожнечі після президентських виборів 2016 року.
  • Пізніше Facebook помилково заблокувала рекламу Байдена. Ролик приняли за насильницький контент.