WSJ: Хакери з Китаю «зламали» 4G LTE мережі мобільних операторів у країнах Європи та Азії

Дата:
WSJ: Хакери з Китаю «зламали» 4G LTE мережі мобільних операторів у країнах Європи та Азії

AJ Colores / Unsplash

Хакери з Китаю зламали мобільні мережі 10 світових операторів, отримавши доступ до дзвінків, смс та геолокаціі користувачів. Про це повідомила бостонська компанія з кібербезпеки Cybereason Inc, пише The Wall Street Journal.

Атака сталася в 2018 році. Хакери, імовірно, збирали інформацію про військових чиновників, дисидентів і шпигунів, повʼязаних із Китаєм.

За версією Cybereason Inc, кібератаку вчинила китайська група під назвою APT 10. У грудні 2018 року Мінʼюст США звинуватив двох хакерів цього угруповання в причетності до зламів сайтів західних підприємств та урядових установ.

Хакери, підтримувані урядом, зазвичай діють таємно і зосереджені на зборі розвідувальної інформації, на відміну від організованих злочинних груп, які ламають коди веб-сайтів або крадуть дані банківських рахунків кредитних карт.

Журналістам не вдалося підтвердити інформацію про атаки в держструктурах: Міністерство закордонних справ Китаю не відповіло на факс із проханням прокоментувати, у Міністерстві держбезпеки від коментарів відмовилися.

В Cybereason уточнили, що хакери отримали всі дані з мереж 4G LTE, що вказують на переміщення та контакти людей — безцінна інформація для іноземних спецслужб, охочих дізнатися щоденний графік людини. Усього кібератака зачепила телекомунікаційні компанії в більш ніж 30 країнах, при цьому назви операторів не уточнюються.