В інтернеті виклали наказ про штрафи для військових за вогонь у відповідь на Донбасі. У Міноборони заявили, що робота над документом триває

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В інтернеті виклали наказ про штрафи для військових за вогонь у відповідь на Донбасі. У Міноборони заявили, що робота над документом триває

Степанов Анатолій / УНІАН

У Міністерстві оборони заявили, що робота над «наказом № 330», який нібито запроваджує штрафи для українських військових за вогонь у відповідь на Донбасі, ще не завершена.

Про це повідомило Міноборони на своїй сторінці у Facebook.

«Усі висновки та оцінки передчасні. Міністром оборони України до наказу було висловлено застереження. Робота над документом триває», — йдеться у повідомленні.

Також у міністерстві запевнили, що головною метою наказу є «додаткова мотивація військових», які зараз стримують збройну агресію Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

«Міністерством оборони винайдено необхідні кошти. Залишилось уточнити деталі», — додали у відомстві.

Зазначимо, журналіст Юрій Бутусов оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі фотокопію телеграми про введення наказу, за яким військових повинні штрафувати і позбавляти премій, якщо вони відкривають вогонь у відповідь «без наказу командира, крім випадків військової необхідності».

За словами Бутусова, цей наказ нібито доведений до всіх військових частин на фронті, а сам він отримав його «від джерел з наших частин і підрозділів на фронті».

«До порушень належать вчинення військовослужбовцями військового адміністративного правопорушення або адміністративного правопорушення; наявність облікованих під час виконання службових обов’язків випадків захворювань через порушення правил гігієни, травмувань через порушення заходів безпеки, суїцидів та невиправданих бойових втрат серед особового складу; відкриття вогню (зокрема у відповідь) без наказу відповідного командира (начальника), крім випадків військової необхідності», — вказано у документі.

Окремо журналіст закликав військових повідомляти йому про всі випадки застосування цього наказу про штрафи.