ТКГ погодила нові ділянки розмінування і розведення сил на Донбасі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
ТКГ погодила нові ділянки розмінування і розведення сил на Донбасі

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Тристороння контактна група погодила 19 ділянок розмінування і чотири ділянки розведення сил на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента України за підсумками засідання ТКГ, яке відбулося у форматі відеоконференції 2 вересня.

«Тристороння контактна група повністю погодила рамкове рішення про протимінну діяльність, яке стане основою для проведення робіт із гуманітарного розмінування в майбутньому. Були погоджені координати 19 пріоритетних ділянок розмінування. Двадцята ділянка поблизу Золотого розміновуватиметься в межах проведення робіт із відкриття додаткового КПВВ у цьому районі, яке попередньо заплановано на листопад», — йдеться у повідомленні.

Окремо в Офісі президента заявили про принципове погодження чотирьох наступних ділянок розведення сил і засобів.

«Поставлено завдання безпековій групі розробити детальний план та фіналізувати проєкт доповнення до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року», — додали в пресслужбі.

Також сторони погодилися з необхідністю продовження дотримання режиму тиші.

Ще одним питанням відеозустрічі стало звільнення утримуваних осіб.

«У межах робочої групи з гуманітарних питань українська сторона виконала всі необхідні процедури, надавши ОБСЄ інформацію про утримуваних осіб, яких запитує інша сторона в рамках взаємного звільнення. Україна вже понад місяць очікує на інформацію про стан та місцеперебування запитуваних осіб, утримуваних на тимчасово окупованих територіях», — наголосили у президента.

Своєю чергою координатор від ОБСЄ Тоні Фріш заявив про неприпустимість повʼязування процесу звільнення утримуваних осіб зі сторонніми питаннями і закликав усіх учасників завершити процес обміну списками.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановане на 16 вересня.